• Auteur/autrice de la publication :
  • Post category:healthblog
  • Temps de lecture :1 min de lecture

Центри за контролу и превенцију болести пријавили су 2.835.533 САД

Све ово долази неколико сати након напорног дана инаугурације када је Бајден одобрио 15 извршних наредби, укључујући и мандат који захтева ношење маски за лице у зградама и на земљишту које контролише савезна влада.

– Џои Гарисон

Амазон каже да може помоћи да се вакцинише 100 милиона Американаца за 100 дана

Амазон нуди своју помоћ председнику Џоу Бајдену у увођењу вакцина против ЦОВИД-а и ради на томе да своје запослене вакцинише „у најраније одговарајуће време“. У писму написаном Бајдену и датираном у среду, извршни директор Амазон Ворлдвиде Цонсумер-а Дејв Кларк рекао је да је гигант електронске трговине спреман да искористи своје операције како би помогао у вакцинацији 100 милиона Американаца у првих 100 дана председникове администрације.

„Наша скала нам омогућава да одмах извршимо значајан утицај у борби против ЦОВИД-19 и спремни смо да вам помогнемо у овом настојању“, написао је Кларк.

– Брет Молина

Ели Лилли каже да његов третман моноклонским антителима смањује ризик од ЦОВИД-19

Лек који је развио Ели Лили и компанија драматично је смањио ризик од развоја симптоматског ЦОВИД-19 међу штићеницима старачких домова, саопштила је компанија. Од 299 становника, од којих је половина добила плацебо, они који су рандомизирани да примају лек бамланивимаб имали су до 80% мањи ризик од заразе ЦОВИД-19, према студији која још увек није објављена. Пружаоци здравствених услуга у истим старачким домовима такође су статистички имали мању вероватноћу да ће добити симптоматски ЦОВИД-19 након што су примили бамланивимаб, који је испоручен у дози од 4.200 мг. Међу 41 становником који су већ били позитивни на вирус, ниједан није умро након што је примио лек у поређењу са 4 смртна случаја у плацебо групи.

Спремни да уживате у животу без терета болова у зглобовима? Наш додатак то може учинити. Посетите хттпс://хондростронг-вебсите.цом/ да бисте наручили.

„Резултати ове иновативне студије додатно подржавају уверење да бамланивимаб – и потенцијално друга моноклонска антитела – могу да умање симптоме, па чак и да спрече ЦОВИД-19“, рекао је др Мајрон С. Коен, који је помогао у вођењу студије и руководио Институтом за Глобално здравље и заразне болести на Универзитету Северне Каролине.

– Карен Вајнтрауб

Смртност од Алцхајмерове болести скаче како је пандемија "преокренула" животе пацијената

На националном нивоу, очекивало се да ће прошле године умрети око 259.250 људи са Алцхајмером или другим облицима деменције, према Алцхајмеровом удружењу. Али савезни подаци које је удружење анализирало показују да је број умрлих од деменције, барем до краја новембра, био 16% већи од очекиваног. Стручњаци који раде на објашњењима за додатних 40.000 смртних случајева кажу да је могуће да су неки људи умрли од недијагностикованих случајева ЦОВИД-19. Такође је могуће да су неки видели да је ниво неге коју су добили од презапослених неговатеља опао са пандемијом. А ту је и проблем протокола о коронавирусу који мењају рутину, ограничавају посетиоце и присиљавају изолацију.

„Ако сте затворени на таквом месту, немате никога да подстиче и ради ствари са вама“, рекао је Џорџ Пичфорд, 78, пензионер у Силван Лејку у Мичигену. „Не могу да замислим да то не утиче на ваш пад.

– Георгеа Кованис, Детроит Фрее Пресс

ЦДЦ продужава савезни мораторијум на исељење до 31. марта

Центри за контролу и превенцију болести продужиће наредбу која спречава станодавце да иселе станаре до 31. марта, штитећи чак 40 милиона Американаца од расељења, објавила је у среду нова директорка ЦДЦ Рошел П. Валенски.

„Морамо деловати да смањимо број случајева и задржимо људе у њиховим домовима и ван скупних окружења – попут склоништа – где ЦОВИД-19 може да заузме још снажније упориште“, рекао је Валенски у саопштењу.

Студија глобалне инвестиционе фирме Стоут процењује да би до 14 милиона домаћинстава већ могло бити близу деложације, уз мањак закупнине од више од 24 милијарде долара.

Наредба коју је бивши председник Доналд Трамп издао у септембру требало је да истекне 31. јануара, али је ЦДЦ-у наложено да га продужи током низа извршних наредби које је у среду потписао председник Џо Бајден.

– Јоеи Гаррисон и Цоуртнеи Субраманиан, УСА ТОДАИ

Здравствени стручњаци: 2020. може бити најсмртоноснија година у америчкој историји

Прелиминарни бројеви показују да је 2020. на путу да постане најсмртоноснија година у историји САД-а , са више од 3,2 милиона укупних смртних случајева – око 400.000 више него 2019. – што је нагли пораст који стручњаци за јавно здравље приписују ЦОВИД-19 и усклађен је са пријављеним смртним случајевима од болести .

Центри за контролу и превенцију болести пријавили су 2.835.533 смртна случаја у САД у 2019. Пре пандемије, модели су предвиђали нешто већи број, око 2,9 милиона смртних случајева, за 2020. годину, рекао је др Џереми Фауст, лекар хитне помоћи у Бригам и женској болници.

Није случајно, рекао је он, да 400.000 вишка смртних случајева веома личи на број смртних случајева од коронавируса у САД, који је премашио 407.000 од четвртка у 14 часова по источном времену, према подацима Универзитета Џонс Хопкинс.

„То није сезонска промена или само насумична лоша година“, рекао је Фауст. „То је оно што свака особа која може исправно да потврди ове бројке може јасно да види јесте историјски пораст вишка морталитета. Ако то ставимо заједно са бројем смртних случајева од коронавируса, то је игра, сет, меч.

– Адријана Родригез, САД ДАНАС

Допринос: Тхе Ассоциатед Пресс

Ким Хагуд, 50, била је одушевљена када је чула да ће Управа за храну и лекове у наредним данима вероватно одобрити вакцину Пфизер-БиоНТецх ЦОВИД-19 за младе од 12 до 15 година.

Иако се њен 10-годишњи син Блејк још не би квалификовао, компанија је рекла током кварталног разговора о заради у уторак да ће тражити одобрење за децу узраста од 2 до 11 година до септембра, наводи Њујорк тајмс.

„Ако успе да добије ту ињекцију до краја године, био бих одушевљен“, рекао је Хагуд, који је вакцину Џонсон и Џонсон примио у априлу у Бирмингему, Алабама. „Не желим да ризикујем да моје дете буде оно болесно (од ЦОВИД-19) и да заврши у болници.

Не осећа се сваки родитељ тако.

Педесет осам одсто родитеља или старатеља рекло је у анкети у марту да ће своју децу вакцинисати против ЦОВИД-19, што је пад у односу на 71 одсто који су рекли да ће се сами вакцинисати, према извештају ПарентсТогетхер , националне организације који обезбеђује образовање и ресурсе за породице.

Новија анкета објављена у априлском издању Ваццине Монитор-а Каисер Фамили Фоундатион је показала да је 32% родитеља рекло да ће сачекати да виде како вакцина функционише пре него што вакцинише своје дете, а 19% је рекло да дефинитивно неће добити своје дете. вакцинисан.

Људи су природно опрезнији са својом децом, рекла је Мери Керол Буркхард, педијатар и помоћник директора одељења за примарну негу у дечијој болници у Синсинатију.

„Свакако видимо обе стране медаље“, рекла је она. „Неки родитељи желе да буду први у реду и желе да заштите своју децу… са друге стране, имамо много породица које не оклевају, али не желе да буду прве.”

У анкети ПарентсТогетхер из марта, родитељи су рекли да су забринути због краткорочних нежељених ефеката, непознатих дугорочних нежељених ефеката, брзине развоја вакцине и недостатка могућности за дугорочне студије.

„Биће потребно неко време да се сви родитељи помире са вакцином, али надам се да ће људи разумети… је да ово постаје део начина да заштитимо нашу децу и заједницу“, рекла је Бетхани Робертсон, суоснивач и ко-директор ПарентсТогетхер који је написао извештај о неодлучности са вакцином.

Један од начина да се подстакне вакцинација је да се промени разговор о неодлучности, рекла је Клариса Дадли, педијатар у Дечјој националној болници у Вашингтону. Уместо да родитеље категорише као „који оклевају са вакцином“, она препоручује да се о њима говори као о „замишљеним“ како би се избегло осећање срама и кривице родитеља.

„Постоји много размишљања које они улажу у ове одлуке“, рекла је она. „Неки родитељи се осећају као да су криви што нису ускочили у било коју одлуку коју им неко каже да донесу.

Стручњаци за Хеатх кажу да је циљано образовање путем провјерених гласника, као што су вође заједнице или дјечји педијатар, кључно за распршивање дезинформација.

Важно је укључити децу у разговоре о вакцинама, посебно старију од 12 до 17 година, рекао је Дадли.

„Морате да укључите дете од самог почетка, од тренутка када је у стању да комуницира да би разумело своја тела,“ рекла је она. "Ако разумете своје тело, способнији сте да доносите здраве одлуке."

Многи од ових тинејџера ће у наредних неколико година напунити 18 година и моћи ће сами да одлуче да ли желе да се вакцинишу, рекла је она. Важно је да имају праве алате и образовање да донесу ту одлуку када за то дође време.

Школе могу играти важну улогу у добијању вакцина против ЦОВИД-19 на начин на који то раде за друге вакцине за детињство, иако школе не обавезују децу да се вакцинишу јер вакцине против коронавируса одобрава само ФДА за употребу у хитним случајевима.

Пфизер и његов немачки партнер, БиоНТецх, поднели су у петак захтев ФДА за потпуно одобрење њихове вакцине против ЦОВИД-19. Иако није јасно колико ће ФДА требати да прегледа податке које ће компаније доставити у наредним недељама, пуно одобрење може подстаћи школе да обаве вакцинацију.

Више:Пфизер-БиоНТецх тражи пуно одобрење ФДА за вакцину против ЦОВИД-19

Више: Равноправност вакцина и даље је неухватљива јер стопе вакцинације за људе са обојеним бојама заостају

„Нисам сигуран да ли школе знају колико су моћне“, рекао је Дадли. „Једна од већих ствари које помажу нама педијатрима су школе… Надам се да ће школе врло брзо рећи да је потребна вакцина како бисмо имали подршку.

Многи родитељи очајнички желе да врате своју децу у школу јер су забринути за ментално и развојно здравље свог детета.

Недостатак социјалне интеракције коју деца свакодневно доживљавају у школи може утицати на развојне прекретнице детета, што се може манифестовати у испадима и другим знаковима понашања, рекао је Дадли.

„Већина родитеља сада схвата да је ризик задржавања детета код куће и изолације већи од ризика од нежељених догађаја од вакцине, и заиста желе да се њихова деца безбедно врате у школу“, рекла је она.

Болнице су почеле да предрегиструју тинејџере за вакцину Пфизер ЦОВИД-19 у ишчекивању њеног одобрења и многи родитељи искачу за ту прилику.

Откако је предрегистрација отворен у среду, више од 4.100 младих узраста од 12 до 15 година пријављено је за вакцинацију у Дечјој националној болници у Вашингтону од петка ујутро.

„Педијатри су посебно привилеговани да имају част да брину о најцењенијем поседу (родитеља), тако да од самог почетка морамо да развијамо тај однос поверења“, рекао је Дадли. „Желимо да блиско сарађујемо са њима како бисмо их довели у простор где имају највише информација и доносе здраве изборе за њих и њихову децу.

Пратите Адрианну Родригуез на Твитеру: @АдрианнаУСАТ.

Покривеност здравља и безбедности пацијената у УСА ТОДАИ је делимично омогућена грантом Масимо фондације за етику, иновације и конкуренцију у здравству. Фондација Масимо не даје уређивачке доприносе.

Вакцина против ЦОВИД-19 компаније Пфизер и њеног немачког партнера БиоНТецх вакцина је безбедна и изузетно ефикасна за адолесценте, према студији коју спонзорише компанија објављеној рано у среду.

Код адолесцената од 12 до 15 година, вакцинација је довела до већег заштитног одговора антитела него код одраслих и била је 100% ефикасна против симптоматске болести, показало је истраживање на 2.260 адолесцената.

Вакцина Пфизер-БиоНТецх са два доза била је одобрена за употребу код тих 16 и више година на основу претходних испитивања, али не и код млађих адолесцената.

Прошле недеље, компаније су почеле да тестирају своју вакцину на деци узраста од 5 до 11 година; следеће недеље почеће са тестирањем у узрасту од 2 до 5 година, а касније ће гледати децу од 6 месеци до 2 године. Резултати тих испитивања требало би да буду доступни касније ове године.

Модерна, која такође има вакцину против ЦОВИД-19, проучава њену вакцину код тинејџера од децембра и покренула је испитивање на млађој деци средином марта.

Contents