• Auteur/autrice de la publication :
 • Post category:blog
 • Temps de lecture :9 min de lecture

A mund të përdorin njerëzit CBD për sindromën e zorrës së irrituar?

cannabidiol (CBD) është një përbërje natyrale e bimës së kanabisit që po fiton popullaritet si ilaç për çështje të ndryshme shëndetësore. Hulumtimet sugjerojnë që CBD tregon premtime në menaxhimin e simptomave të sindromës së zorrës harmoniqhealth.com së irrituar (IBS).

IBS është një çrregullim gastrointestinal afatgjatë që mund të shkaktojë siklet të vazhdueshëm.

Megjithëse hulumtimi është akoma në fazat e hershme, njerëzit po përdorin gjithnjë e më shumë CBD si një trajtim alternative për një sërë kushtesh shëndetësore, përfshirë IBS.

CBD është një nga rreth 540 fitokimikë që gjendet në bimën e kanabisit sativa (C. sativa). Hulumtimi sugjeron se mund të ndihmojë në trajtimin e dhimbjes dhe inflamacionit, të cilat janë simptoma të zakonshme të IBS.

Megjithëse CBD tregon premtime si ilaç për këtë gjendje, hulumtimi ende nuk ka vërtetuar se është i sigurt dhe efektiv, ndërsa substanca nuk ka miratim nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) për trajtimin e IBS.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si CBD mund të lehtësojë simptomat e IBS, dhe të sugjerojë mjete të tjera juridike që gjithashtu mund të ndihmojnë.

A është CBD Legal? Projekt -ligji i fermës 2018 hoqi kërpin nga përkufizimi ligjor i marijuanës në Ligjin e Substancave të Kontrolluara. Kjo bëri që disa produkte CBD të rrjedhura nga kërp me më pak se 0.3 përqind THC federale të ligjshme. Sidoqoftë, produktet CBD që përmbajnë më shumë se 0.3 përqind THC ende bien nën përkufizimin ligjor të marihuanës, duke i bërë ato federale të paligjshme, por të ligjshme sipas disa ligjeve të shtetit. Sigurohuni që të kontrolloni ligjet e shtetit, veçanërisht kur udhëtoni. Gjithashtu, mbani në mend se FDA nuk ka aprovuar produkte CBD pa recetë, dhe disa produkte mund të etiketohen në mënyrë të pasaktë.

A ndihmon CBD me IBS?

Sipas qendrave kombëtare për shëndetin plotësues dhe integrues, disa prova sugjerojnë që CBD mund të ketë përfitime modeste për sëmundjen inflamatore të zorrëve. Sidoqoftë, ata vërejnë se nevojiten më shumë studime për të ekzaminuar përdorimin e CBD për IBS.

Ndërsa ka studime të kufizuara që shikojnë këtë, hulumtime të tjera që hetojnë vetitë e substancës tregojnë se mund të jetë e dobishme për gjendjen.

Një përmbledhje në molekula shënon se si CBD mund të jetë e dobishme për trajtimin e dhimbjes dhe inflamacionit, vetitë që mund të ndihmojnë në korrigjimin e IBS. Një përmbledhje e vitit 2020 gjithashtu konkludon se CBD, në disa raste, mund të ketë përfitime për lehtësimin e dhimbjes kronike dhe uljen e inflamacionit.

Një studim i veçantë në Gazetën e Mjekësisë Eksperimentale i mbështet këto rezultate. Një tjetër përmbledhje e vitit 2020, duke hetuar efektet biologjike të CBD, gjithashtu sugjeron se mund të ketë veti anti-inflamatore.

Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth CBD dhe inflamacionit.

Sidoqoftë, FDA vëren se produktet që përmbajnë CBD që pretendojnë të ndihmojnë në ndalimin e dhimbjes së lidhur me IBS janë të dyja mashtruese dhe false. Ndërsa premton, hulumtimi aktual është i përzier në lidhje me dobinë e CBD në menaxhimin e IBS.

rreziqet dhe efektet anësore

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), njerëzit në përgjithësi tolerojnë mirë CBD. Sidoqoftë, disa efekte anësore të zakonshme të substancës, të cilat mund të varen nga doza, mund të përfshijnë:

 • gojën e thatë
 • përgjumjen
 • Ndryshimet në oreks dhe pesha

Vlen gjithashtu të përmendet se CBD mund të bashkëveprojë me ilaçe të caktuara, kështu që njerëzit që marrin ilaçe me recetë duhet të flasin me një mjek përpara se të përdorin produkte CBD.

Një nga çështjet kryesore që rrethon përdorimin e CBD është mungesa e informacionit në lidhje me përdorimin afatgjatë dhe efektet anësore të mundshme. Një studim i vitit 2020 sugjeron që njerëzit në përgjithësi tolerojnë mirë CBD me përdorim afatshkurtër dhe afatmesëm, me vetëm efekte anësore të buta.

Sidoqoftë, një koment i vitit 2018 ngre shqetësime në lidhje me efektet anësore të mundshme të përdorimit afatgjatë të CBD. Ai thekson nevojën për studim të mëtutjeshëm dhe rregullimin e produkteve CBD.

dozimi

Nuk ka dozë të vendosur ose të rekomanduar për CBD në menaxhimin e IBS. Një person duhet të bëjë kujdes kur të përdorë ndonjë produkt CBD që pretendon të ndihmojë në simptomat e gjendjes.

FDA aktualisht nuk aprovon asnjë produkt CBD për IBS. Si rezultat, dozat janë në mënyrë aktive të hapura për interpretim, dhe njerëzit duhet t’i trajtojnë ata me kujdes.

Kushdo që dëshiron të përdorë CBD për të trajtuar simptomat e tyre të IBS duhet së pari të flasë me një mjek nëse do të jetë i dobishëm apo i sigurt, dhe sa për të marrë.

Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth dozimit të CBD.

Legaliteti

Statusi juridik i CBD në Shtetet e Bashkuara është kompleks. Produktet e prodhuara nga kërpi dhe kërpi lejohen nën faturën e fermës, për sa kohë që ato përmbajnë më pak se 0.3% tetrahidrocannabinol (THC). Kjo është kompleksi që shkakton të lartë që njerëzit të mund të shoqërohen me kanabis.

Sidoqoftë, ka ende një konfuzion mbi specifikat. Njerëzit duhet të kontrollojnë ligjet në shtetin e tyre dhe çdo destinacion udhëtimi.

Njerëzit gjithashtu duhet të shënojnë se FDA ende nuk ka aprovuar asnjë produkt pa recetë. Kjo do të thotë që njerëzit nuk mund të jenë të sigurt për atë që mund të përmbajë produkti i tyre CBD.

Si të përdorni

Ekzistojnë produkte të ndryshme CBD që aktualisht janë në dispozicion për blerje në disa shtete amerikane. Me çdo ilaç, njerëzit duhet të ndjekin udhëzimet në etiketë dhe paketimin për të përcaktuar se sa shpesh të përdorin produktin, sa për të përdorur dhe si ta zbatojnë atë.

Një person mund të pyesë mjekun e tij për përdorimin e produkteve CBD për IBS. Një profesionist i kujdesit shëndetësor mund të jetë në gjendje të rekomandojë se cili lloj produkti një individ mund të marrë në konsideratë përdorimin dhe sa më mirë ta përdorë atë. > THC, sipas Aktit të Përmirësimit të Bujqësisë

 • kanë prova të testimit të palëve të treta nga një laborator i akredituar ISO/IEC 17025
 • Testet e kalimit për pesticidet, metale të rënda, myk dhe mikrobe
 • Vlerësimet e fuqisë së produktit dhe testimi i sigurisë
 • nuk janë nga një kompani që i nënshtrohet një letre paralajmëruese të FDA -së
 • janë nga një kompani që ofron certifikata të analizës për të gjithë të tyre Produkte
 • Reputacioni me pakicë dhe prodhuesi i prodhuesit
 • Shqyrtimet e klientëve
 • Lexoni udhëzuesin tonë të plotë të blerësit për CBD këtu.

  alternativa të tjera natyrore për IBS

  Përveç trajtimeve mjekësore, ekzistojnë mundësi alternative të trajtimit për CBD që njerëzit mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë. Hulumtimi

  sugjeron që probiotikë të caktuar mund të ndihmojnë në ekuilibrin e mikrobeve në zorrë dhe të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave. Në një përmbledhje të vitit 2014, probiotikët që përmbajnë Saccharomyces boulardii dhe bifidobacteria kanë treguar disa potencial në trajtimin e simptomave të IBS. Sidoqoftë, hulumtimi shtesë është ende i nevojshëm.

  E njëjta letër sugjeron gjithashtu që vaji i specave tregon disa përfitime. Rishikimi vëren se tre prova të veçanta treguan se vaji i specave zvogëlon sikletin e stomakut, dhimbjen dhe bloating te njerëzit me IBS.

  Në një përmbledhje të ilaçeve bimore të vitit 2016, studiuesit zbuluan se disa substanca natyrore mund të ndihmojnë me disa simptoma të IBS. Aloe Vera, Curcuma, Fumaria officinalis dhe Hypericum perforatum tregojnë disa premtime në menaxhimin e simptomave të ndryshme të IBS.

  Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth opsioneve të trajtimit për IBS.

  Përmbledhje

  Produktet CBD tregojnë disa premtime në zbutjen e simptomave të IBS siç janë dhimbja dhe inflamacioni. Sidoqoftë, deri më tani, asnjë produkt që përmban CBD nuk ka miratimin e FDA për të trajtuar gjendjen ose simptomat e tij.

  Një person duhet të përdorë kujdes kur përdorni produkte CBD për IBS. Këshillohet që njerëzit të flasin me mjekun e tyre ose ofruesin e kujdesit shëndetësor përpara se t’i përdorin ato.

  Për më shumë informacion dhe burime mbi produktet CBD dhe CBD, ju lutemi vizitoni qendrën tonë të dedikuar.

  • Marijuana/kanabis/cbd
  • Cat 1

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e shqyrtuara nga kolegët, kërkime akademike institucionet, dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

  .